Serials Not Showing On Customer Order

  • Posts: 22
  • Thank you received: 3
6 years 3 weeks ago #59059

Hi Guys, Not sure if this is a bug, or poor configuration on my part.

It would appear that serials only show on the customer order (Front-End) if the serial has a status of "Used"

We use Hika-Serial for event E-Tickets

I would like to be able to issue a serial from a pack which is Consumable and serials initially marked as "Assigned" to customers which they can print from their order and then bring to the venue, which we can then validate on-site and then trigger to "Used"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 22679
  • Thank you received: 3522
  • MODERATOR
6 years 3 weeks ago #59061

Hi,

I will add a new option in HikaSerial in order to configure the serial statuses which are allowed to be print in an order.
And yes, for the moment, only "used" serials are print.

I think that we would publish the new version of HikaSerial during next week.

Regards,


Jerome - Obsidev.com
HikaMarket & HikaSerial developer / HikaShop core dev team.

Also helping the HikaShop support team when having some time or couldn't sleep.
By the way, do not send me private message, use the "contact us" form instead.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 22679
  • Thank you received: 3522
  • MODERATOR
6 years 3 weeks ago #59387

Hi,

The new version of HikaSerial has been published (for the moment, you can download it manually, automatic updates is not activated yet).
As explain in the documentation, the configuration page has now a new option "Display serials for customer".
HikaSerial configuration page

Regards,


Jerome - Obsidev.com
HikaMarket & HikaSerial developer / HikaShop core dev team.

Also helping the HikaShop support team when having some time or couldn't sleep.
By the way, do not send me private message, use the "contact us" form instead.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 22
  • Thank you received: 3
6 years 3 weeks ago #59388

Hi Jerome,
Thank you - I've installed this update and it works as expected.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 151
  • Thank you received: 9
6 years 1 week ago #60175

Hello,

I also upgraded to v1.3.0 but still have the problem that with a new order, no serial was generated when status changes from created to confirmed.


So I changed the Assignable order statuses in HikaSerial configuration to confirmed,shipped,created to get the serial itself being generated as soon as an order is generated. If the Assignable order statuses is just confirmed,shipped I dont't have a serial when I change the orderstatus from created into confirmed.

However what happens now is that the customer gets the serial in the first confirmation mail too!

Can you help me? What code do I need to remove the serial in the very first confirmation mail?

Thank you,
Maurice

Last Edit: 6 years 1 week ago by Maurice.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 151
  • Thank you received: 9
6 years 1 week ago #60179

Oops, already found it.

Hikashop -> Configuration -> System -> Emails
open "Order creation notification" and removed this code:

<?php
JPluginHelper::importPlugin('hikashop');
$dispatcher =& JDispatcher::getInstance();
$dispatcher->trigger('onAfterOrderProductsListingDisplay', array(&$data->cart, 'email_notification_html'));
?>

So now, everything seems to work exactly as I want.

Thanks!
Maurice

Last Edit: 6 years 1 week ago by Maurice.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 22679
  • Thank you received: 3522
  • MODERATOR
6 years 1 week ago #60202

Great !

You're welcome :)


Jerome - Obsidev.com
HikaMarket & HikaSerial developer / HikaShop core dev team.

Also helping the HikaShop support team when having some time or couldn't sleep.
By the way, do not send me private message, use the "contact us" form instead.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 83
  • Thank you received: 1
5 years 10 months ago #68766

Hello Maurice,

Is your issue of not showing the serial on customer order solved?

If yes, could you please help me with it?

I've tried removing the code mentioned in your post but found not be useful in my case.

Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 151
  • Thank you received: 9
5 years 10 months ago #68775

Hi manjeshmohan,

Yes, it was solved. Did you download and reinstalled the latest version of Hikaserial?

Kind regards,
Maurice

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 83
  • Thank you received: 1
5 years 10 months ago #68777

I'm already using the latest version of HikaShop 1.6 and HikaSerial 1.4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 83
  • Thank you received: 1
5 years 10 months ago #69001

Mine also got solved.

Thanks to Jerome.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Obsidev
Time to create page: 0.111 seconds
Powered by Kunena Forum