Free shipping over 99.99 not working

  • Posts: 332
  • Thank you received: 6
  • Hikaserial Subscription
1 year 3 months ago #328600

-- url of the page with the problem -- : hempcreekextracts.com/
-- HikaShop version -- : 4.4.0
-- Joomla version -- : 3.9i.24
-- PHP version -- : 7.4.14
-- Browser(s) name and version -- : Chrome / Firefox / Edge - current
-- Error-message(debug-mod must be tuned on) -- : None

I can't seem to get the free shipping to apply on orders over $99.99. All products are set to the 'Headland' warehouse.

Here is a screenshot of the settings for the manual shipping plugin.

https://snipboard.io/xTpZA4.jpg

Anyone see what the problem might be?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75517
  • Thank you received: 11750
  • MODERATOR
1 year 3 months ago #328603

Hi,

Two things:
- you've activated the "override shipping address" and you've set a zone restriction. But the zone restriction is done based on the zone in the shipping address... And since it looks like you want a real shipping address, you probably don't want to override the shipping address for that shipping method.
- on your checkout it seems that you've removed the "shipping" view. I would recommend you to add it back. And same for the "address" view.

Also, make sure that your other shipping methods have a "maximum price" set to 99.99 so that when above 100$, you don't get both the normal shipping methods and the free shipping method. It's probably why you don't get the free shipping method as the other shipping methods must still be available and thus one of them is selected even above 100$.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 332
  • Thank you received: 6
  • Hikaserial Subscription
1 year 3 months ago #328619

Nicholas,

I've changed the Override to No and the Override tax zone to 'None'. I've set the Restricts / Zone to 'None'. it is still charging shipping above 99.99.

Free Shipping on orders over $99.99 - https://snipboard.io/XVF5K6.jpg

Fixed Shipping - https://snipboard.io/QEtMmJ.jpg

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3617
  • Thank you received: 488
  • MODERATOR
1 year 3 months ago #328663

Hello,

We just had a look on your website and from what you have describe initially, it's now seems that your issue is solved, see my screenshot :



Can you confirm that you have succeed to achieve what you needs ?
Regards

Last edit: 1 year 3 months ago by Philip.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.061 seconds
Powered by Kunena Forum