Carousel and MooTools

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
5 months 2 weeks ago #309519

Hello,

I am having an issue with my template's Carousel and MooTools.
The tempalte that I am using has a conflict with Mootools, thus the Carousel is not responding properly.
Whenever I disable the mootools (via plugin), Carousel is working but the modules and the carousel mode that I am using through Hikashop doesnt move.

The template provider told me that I should disable JS compression and use a different library than Mootools.

Anyhow, I dont know what I should exactly. :silly:

Thank you in advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 12282
  • Thank you received: 1694
  • MODERATOR
5 months 2 weeks ago #309521

Hello,

In that case, can you test it again without any JS compression extension, and after clearing your Joomla cache ? Thank you.

Kind regards,
Mohamed Thelji.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
5 months 2 weeks ago #309542

Hello,

How I disable JS compression? I have cleared Joomla cache, but I will do it again of course.

Thank you in advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 67896
  • Thank you received: 10108
  • MODERATOR
5 months 2 weeks ago #309552

Hi,

Disabling the JS compression is either done with a setting of your template or a third party plugin like JCH optimize. So I can't tell you how to deactivate it precisely as I'm not sure how you activated it.

Regarding Mootools, recent versions of HikaShop almost don't use it for the carousel (only if you have the carousel legacy option activated in the HikaShop configuration). So check that "carousel legacy" setting in the HikaShop configuration and if it's turned on, you can try turning them off.
If you don't have the setting, you'll have to update your HikaShop.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
5 months 2 weeks ago #309582

Hello,

Thank you very much for your answer. As always, it help me a lot.
My subscription was expired before 2 months, but I will subscribe again in the next days.

So, when I will subscribe, I will post again, to close the topic.

Then you very much.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
4 months 3 weeks ago #310384

Hello,

I have update the Hikashop and tun off the carousel legacy but the problem is still up. Every second image on carousel disappears.

Thank you in advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 67896
  • Thank you received: 10108
  • MODERATOR
4 months 3 weeks ago #310424

Hi,

Can you provide a link to the page with the issue as well as a screenshot of the settings under the "HikaShop options" tab of your module so that we can look into it please ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
4 months 3 weeks ago #310438

Hello,

Because the carousel displayed wrong I used a Slideshow (i liked it much better to be honest), but the rest of the carousel via hikashop module displayed wrong as well, I enabled the "carousel legacy". Maybe it is the wrong way, but I had to make it work for now.

So do you want to disable the "carousel legacy" and send you a link? What more I can do?

Thank you in advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 67896
  • Thank you received: 10108
  • MODERATOR
4 months 3 weeks ago #310448

Hi,

Well, it's up to you. If it works fine that way for you, we can leave it at that.
Otherwise, yes, please provie a link with the carousel not working with the legacy setting turned off.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
4 months 3 weeks ago #310471

Hello,

I will leave it that way for the time being. But I want to fix it, so it will function the right way.
I mean, I am using a legacy that I shouldnt even it is working fine...

Anyhow, thank you nicolas! I will right here soon to solve this.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
3 months 3 weeks ago #311557

Hello,

I tested to disable the carusel legacy, clear the cache without any compression.and the results are the same.
I have attached some photos with examples and the settings on the module that I am using.

Thank you in advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 67896
  • Thank you received: 10108
  • MODERATOR
3 months 3 weeks ago #311564

Hi,

Can you provide a link to the page ? I don't see how the results could be the same with or without the carousel legacy.
Unless you have view overrides in your template... So check that you don't have the file templates/YOUR_TEMPLATE/html/com_hikashop/product/carousel.php
If you do, rename that file and try again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
3 months 2 weeks ago #311583

Goodmorning,

In the photos above I have disable the legacy. Now I turn it on, so the site could be functional.
Should I turn it down and send you a link?

Thank you in advance.

Last edit: 3 months 2 weeks ago by Giscard.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 67896
  • Thank you received: 10108
  • MODERATOR
3 months 2 weeks ago #311590

Hi,

If you want us to look at the issue we would indeed need that you provide a link to a page with the carousel module with the issue.
Otherwise, I can't say much.

You can provide such link via our contact form:
www.hikashop.com/support/contact-us.html
Make sure you include a link to this thread.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
3 months 2 weeks ago #311639

Hello,

Just send an email with links.

Thank you in advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 67896
  • Thank you received: 10108
  • MODERATOR
3 months 2 weeks ago #311686

Hi,

I've reviewed the situation on your link and the only issue I could find is that the "dot" pagination of the carousel system isn't consistent with the number of displayed elements on each page for mobile devices.
The rest seems to be working just fine.
So I'll assume that it's what you're talking about here.
I was able to reproduce the issue on my end and added a patch for it.
So download again the install package on our website and install it on yours and that issue will be fixed.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
3 months 2 weeks ago #311688

Hello,

Sure, I will do that.
What about the diplayed thumbnails on the modules? They display wrong.

Thank you for your help.

Attachments:
Last edit: 3 months 2 weeks ago by Giscard.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 67896
  • Thank you received: 10108
  • MODERATOR
3 months 2 weeks ago #311692

Hi,

That's just a CSS issue.
You can fix that by adding such CSS on your website:

.owl-carousel .owl-item img {
    width: auto !important;
}

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 128
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
3 months 2 weeks ago #311713

Goodmorning nicolas,

I added and now it is working (of course :) )

Thank you very much.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.093 seconds
Powered by Kunena Forum