error message

  • Posts: 6
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #3960

Hi,

I am trying out your shopping component but receive the following error message after creating the first link.

Fatal error: Call to a member function set() on a non-object in /home/xxxxx/public_html/components/com_hikashop/views/product/tmpl/show.php on line 178

Can you help?

Thank you

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75859
  • Thank you received: 11839
  • MODERATOR
11 years 6 months ago #3961

Wow, that's a strange error. No one reported such error yet. There is no reason that this error would come out from what we can see. It works everywhere else...

Which version of Joomla are you using ? Which version of HikaShop are you using ? Are you using PHP4 or 5 ? Windows or linux ? Apache or another web server ?

Could we have a back end access to the website to check your settings ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 6
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #3962

Thanks,

I will PM you login information. I am running up to date
on all things. I only have this error and no others with
anything else.

Yes I agree it is strange since no one seems to have this
problem but me. :-)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 6
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #3964

Hi Nicolas,

I have used your contact form and sent you login details. Let me know if you need anything else.

Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75859
  • Thank you received: 11839
  • MODERATOR
11 years 6 months ago #3965

I got the username and password indeed. It would be great if you could also give me the URL of your website :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 6
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #3966

I resent another contact us message.

Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75859
  • Thank you received: 11839
  • MODERATOR
11 years 6 months ago #3967

The problem is that the "RokNavMenu - Boost" and "RokNavMenu - Extended Link" plugins added by your template seems to overwrite custom menu options. Which means that the product selection was missing from the menu options in the database. Then, when HikaShop try to load the menu options, it doesn't find that option which should always be there and thus that error.

I temporarily unpublished both plugins and saved the menu and it worked.

This product selection option is the only menu option in HikaShop. All the other menu's options are handled with our own system in the menu Display->Content menus, so you won't have problems with these two plugins if you display your HikaShop products as a listing of product or listing of categories menus but only with product page menus, in which case you can unpublish these plugins before creating the menus and then enabling them again.

We will change a bit the code of that view to avoid crashing when that happen.

Now, for the fact that the product selection is not saved, that process is handled automatically by joomla. HikaShop just defines a custom menu option to display the dropdown. So it must be a problem between these plugins and joomla.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 6
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #3968

Hi Nicolas,

Thank you very much for figuring this out for me. I am sure your solution will help many others who use Rocketthemes. I look forward to purchasing a license!

Regards

Daryl

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 9
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #4176

Got the exact same error! .... using this template blog.pixelthemes.com/2009/06/dellistore-...nverted-into-joomla/

Can you tell me if I got a similar problem ??

Last edit: 11 years 6 months ago by edgecrafter.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75859
  • Thank you received: 11839
  • MODERATOR
11 years 6 months ago #4189

Do you have the same plugins installed ("RokNavMenu - Boost" and "RokNavMenu - Extended Link") ? These were the problem. You should try to unpublish them and recreate your menu.
Otherwise, you might have other plugins causing the same problem...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 6
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #4202

The link in that post is not a Rocketthemes template and appears to be a Wordpress site.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 9
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #4213

Ït's a wordpress theme converted to a joomla template (as the url and headline tells :-).
yep, it's not a Rocketthemes template but the error code is exactly the same - thus likely the same error .... anyway, will be looking at the code 2night and 2morrow

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 9
  • Thank you received: 0
11 years 6 months ago #4222

Okay, figured it out - going the demo menu setup through step by step :-)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.082 seconds
Powered by Kunena Forum