Error 404: when clicking on "add to cart" button

  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
11 years 4 months ago #8379

After installing the free version of Hikashop and following the documentation, when I click on the "add to cart" button for my first product it takes me to a page that says:

"404 - Component not found

You may not be able to visit this page because of:

1. an out-of-date bookmark/favourite
2. a search engine that has an out-of-date listing for this site
3. a mistyped address
4. you have no access to this page
5. The requested resource was not found.
6. An error has occurred while processing your request.

Please try one of the following pages:

* Home Page

If difficulties persist, please contact the System Administrator of this site.

Component not found"

with the url of ".../checkout"

I've gone over the documentation and I can't see that I've done anything wrong. Am I missing a step?

Any help would be much appreciated.

bradley

Last edit: 11 years 4 months ago by brad.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 4 months ago #8397

Hi,

That's really strange indeed. Could you give us the URL of your website so that we can check on the problem ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
11 years 4 months ago #8450

Hi,

Certainlly,

Our test site can be found here:

s101827957.onlinehome.us/index.php/color-power


thank you for your time,
brad

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 4 months ago #8457

Are your SEF options properly configured in joomla ? Did you change the htaccess.txt file to .htaccess via FTP ?
www.pathos-seo.com/joomla-seo-optimizati...-htaccess-files.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
11 years 4 months ago #9295

.htaccess has now been changed and configured, and am still getting 404 error here:

s101827957.onlinehome.us/index.php/color-power/checkout


Any additional thoughts or anything I may have missed, would be appreciated.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 4 months ago #9298

Please try to follow that tutorial to setup your SEF: docs.joomla.org/SEF_URLs_in_Joomla!_1.5

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10163

I'm having the same problem. Since last time that we have done changes I have done anything at the site. Yesterday night i've uploaded products but today will testing i'm getting this error. I've changed the htaccess.txt to .htaccess but nothing. Is really weird to get this error suddenly.


Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 3 months ago #10176

If you have cache and SEF, sometimes, you can get strange behaviors like this popping out of the blue. Is that the case? Could you tell us th URL of the website where you have the problem so that we can have a look ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10189

Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10190

Just tested again and works fine. But why has such behaviour? Would it be most of time? Or was just accidental?


Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 3 months ago #10192

I see that you don't have any SEF activated on your website. So the problem is definitely different from the problem brad had even though the error is the same.
Next time you have it, please make a screenshot of the problem and note the URL on your web browser. That will give us more information.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10194

when i'm activating sef, the problem becomes worst :( I can't even see the first page. I havent tested again since my first post. But i think i will not for the moment :(


Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 3 months ago #10195

SEF is another problem :)
It needs to be configured properly but then, that error can come from several sources so it's hard to say more without more information.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10208

What kind of info do you need? :)


Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 3 months ago #10209

Next time you have it, please make a screenshot of the problem and note the URL on your web browser. That will give us more information.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10210

Just done it again :'(


Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10215

Can you check it please? :(


Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 3 months ago #10218

I don't have the problem on my end on your website.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 97
  • Thank you received: 1
11 years 3 months ago #10219

Now is ok! :) Looks like the entire think is unstable :( I have to solve the problem. Can you help me please?


Life is nice but is with somebody else

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 75835
  • Thank you received: 11830
  • MODERATOR
11 years 3 months ago #10221

If you help me first :) Please make a screenshot of the problem and note the URL on your web browser when you have the problem. We don't have yet any information on your problem apart from the fact that it's kind of random and that it's a 404 error. We can't tell you anything with just that info.

It's maybe a problem of cache. Do you have some cache activated ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.076 seconds
Powered by Kunena Forum