Hkashop submodules issue

  • Posts: 914
  • Thank you received: 9
  • Hikashop Business
4 months 5 days ago #345133

-- HikaShop version -- : 4.6.2
-- Joomla version -- : 3.10.11

Hello!

After i updated to Yootheme latest version, there is a strange behaviour with Hkashop submodules.
A navbar module seems to appear under the products but if you look at the code is this #hikashop_submodules
You can see it in the picture below.
I talked to the Yootheme forum and they said it's Hikashop's issue.

Thank you

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 77783
  • Thank you received: 12273
  • MODERATOR
4 months 5 days ago #345138

Hi,

This area is displaying the modules you've selected in the "modules under the product page" setting.
By default, you only have the "related products" module selected there.
It seems that you've selected a module displaying the categories of your HikaShop and maybe some menu module of Joomla.
So first, please review that setting and the settings of the module(s) selected in that setting.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 914
  • Thank you received: 9
  • Hikashop Business
4 months 5 days ago #345144

Hi,

Yes i saw that, i removed the related products module and it worked but if i choose to have a Hikashop submodule there (New Arrivals for example) then it shows the New Arrivals submodule and the navbar module together. I don't understand

Thank you

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 77783
  • Thank you received: 12273
  • MODERATOR
4 months 5 days ago #345146

Hi,

Recently in HikaShop, we've added the trigger of the events onPrepareModuleList, onAfterModuleList and onAfterCleanModuleList on the modules displayed in the "modules under the product page.
So I suppose it could be the template implementing these triggers in a plugin to add its HTML around the modules for some reason.
It's done by the lines:

$app->triggerEvent('onPrepareModuleList', array(&$this->modules));
$app->triggerEvent('onAfterModuleList', array(&$this->modules));
$app->triggerEvent('onAfterCleanModuleList', array(&$this->modules));
in the file components/com_hikashop/views/product/view.html.php
We've added these so that extensions, like Advanced Modules Manager, can process the modules.
So try deleting these lines and see if that helps. I suppose it will, and in that case, you can talk to the Yootheme forum and ask them what's going on with these events and Yootheme.

The following user(s) said Thank You: verzevoul

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 127
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
2 months 1 week ago #346919

Hello
I just see in my website that I have the same problem with a yootheme template.
So have you resolved the issue? and what is the answer of Yootheme please?
Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 77783
  • Thank you received: 12273
  • MODERATOR
1 month 4 weeks ago #347164

Hi,

The modification I proposed will fix the problem. But for a long term solution I would recommend contacting your template provider to notify them of the problem, as I was saying in my previous message.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 127
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
1 month 3 weeks ago #347302

Hello

I open a topic at yootheme : yootheme.com/support/question/155557#answer-500283
See please their answer @hendrik.
I don't understand.
Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 77783
  • Thank you received: 12273
  • MODERATOR
1 month 3 weeks ago #347311

Hi,

While I agree with hendrik that it would be great to use this function getModuleById of the Joomla API, we can't. We actually were using it at first. But since we basically display the module ourselves, the users usually want to unpublish the module so that it doesn't appear on the position the module would be assigned to.
I thought about the situation, reviewed the code of getModuleById and our code and I've come up with a solution which will prevent the issue. Download again the install package on our website and install it on yours and it should work without the need to change anything.

The following user(s) said Thank You: huwhuw, houba_houbi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 127
  • Thank you received: 8
  • Hikashop Business
1 month 3 weeks ago #347369

Hello Nicolas,
It's ok for me from now. Thanks !

Last edit: 1 month 3 weeks ago by houba_houbi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.074 seconds
Powered by Kunena Forum