HikaShop iVeri payment plugin

  • Posts: 23
  • Thank you received: 0
5 years 9 months ago #228840

-- HikaShop version -- : 2.6.1
-- Joomla version -- : 3.4.8
-- PHP version -- : 5.6.17-1~dotdeb+7.1
-- Browser(s) name and version -- : -

Hi.

I am using the HikaShop iVeri payment plugin on this website. The South African Ned Bank who is using this payment gateway recently wrote an email:

Due to technical changes the existing websites backoffice.iveri.co.za and gateway.iveri.co.za will no
longer be accessible from 1 May 2016 as per the attached letter. Please contact your payment integrator or web developer to make the necessary updates to your systems and website for use of the new Nedbank websites: backoffice.nedsecure.co.za and portal.nedsecure.co.za .

Is there a way that you make a change to this plugin in order to redirect to the new payment sites?

Regards,
Sebastian

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3381
  • Thank you received: 448
  • MODERATOR
5 years 9 months ago #228853

Hello,

This is possible, I'm contacted Iveri support for documentation to update the Iveri payment plugin, from your side, if you recieve or have access to more details, let's share informations!

I will give you some news about it here.
Thanks for your report!

Regards,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 23
  • Thank you received: 0
5 years 7 months ago #237557

Hi Philip,

Any news about this topic? Its getting urgent as after 1 May the service is not longer available.

Regards,
Sebastian

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3381
  • Thank you received: 448
  • MODERATOR
5 years 7 months ago #237561

Hello,

Sorry for the late answer, the Iveri plugin payment was updated with HikaShop 2.6.2 and right you know you have just to update (if not already done) your HikaShop to 2.6.2.
And so, with the 1st May everything will be fine.

Sorry to have forget the follow on this topic, and we thank you a lot for your return!

Best regards.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 23
  • Thank you received: 0
5 years 7 months ago #238476

Hi Philip,

We tested the system with the new Hikashop and followed the instructions by the iVeri support service, but the gateway is not working.

As in underneath email I only have the option as in the attached picture





But in the attached pdf the iVeri service sent me the gateway for the website must be portal.nedsecure.co.za/

Please advise.

The system is not working at the moment.

Kind regards,

Sebastian

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3381
  • Thank you received: 448
  • MODERATOR
5 years 7 months ago #238492

Hello,

That's quite strange because we update the Iveri payment plugins from what Iveri support told me...

Please note the part that is changing is the domain name, that means you only need to change the redirect url as stated below and there is no documentation that is required to make the change.

Iveri Support :
OLD URL
backoffice.iveri.co.za/Lite/Transactions/New/EasyAuthorise.aspx

NEW URL
backoffice.nedsecure.co.za/Lite/Transact...w/EasyAuthorise.aspx


And then, you told me that the Gateway must be portal.nedsecure...
Can you sends us the Iveri pdf via our "Contact us" form with a Url link to this topic.

Other solution, more quick for you, is to replace "backoffice" by "portal" in your file :
YourWebsite/plugins/hikashoppayment/iveri/iveri.php

Around line 20 :
'backoffice.nedsecure.co.za' => 'backoffice.nedsecure.co.za',
'backoffice.host.nedsecure.com' => 'backoffice.host.nedsecure.com',
'backoffice.ctlnigeria.nedsecure.com' => 'backoffice.ctlnigeria.nedsecure.com'
for :
'portal.nedsecure.co.za' => 'portal.nedsecure.co.za',
'portal.host.nedsecure.com' => 'portal.host.nedsecure.com',
'portal.ctlnigeria.nedsecure.com' => 'portal.ctlnigeria.nedsecure.com'

And process test in sandbox mode to see if it works.

Awaiting news from you.

Regards.

Last edit: 5 years 7 months ago by Philip.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 23
  • Thank you received: 0
5 years 7 months ago #238648

Hi Philip,

Sorry. We had another customer and this time it seems to be working. Sorry for the hassle, most probably the first customer who complained about the dysfunctionality didn't do it right. That's my suggestion at least. Please see the problem as solved until further notice.

Sebastian

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3381
  • Thank you received: 448
  • MODERATOR
5 years 7 months ago #238655

Hello,

Ok thanks for your return !

Regards.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 23
  • Thank you received: 0
2 years 11 months ago #301594

Hi,

It seems the Iveri Plugin is not working anymore with the latest release of Hikashop. Could you please have a look into that!

Whenever I want to pay vie Iveri Gateway it throws the following error:
The transaction could not be processed due incorrect or missing information.

Thank you very much!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3381
  • Thank you received: 448
  • MODERATOR
2 years 11 months ago #301601

Hello,

In order to better understand the issue, and so better help you can you provide these elements :
- An Url link to process some test bu ourselves
- A step by step process to try to reproduce the issue
- A wide screenshot (with if required notes)

Awaiting news from you.
Regards

Last edit: 2 years 11 months ago by Philip.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 23
  • Thank you received: 0
2 years 11 months ago #301617

Hi Phillip.

Here you can find the front end link:
www.tsumeb-gimnasium.com/win-a-hunt-in-n...hant-hunt-in-namibia

Attached three screenshots.

Step 1 and Step2 & 3 of the configuration

Error message

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3381
  • Thank you received: 448
  • MODERATOR
2 years 11 months ago #301621

Hello,

I was able to reproduce your issue, and I noticed something, in your checkout workflow :
=> You have your Payment block before your Login block... In my mind, finished or validated an order without have a customer.

Plus, it seems more logical to login before pay, like this the customer will be more confident we think.
Does this can solve your issue, not sure and so can you add your payment plugin configuration screenshot.

Regards

Last edit: 2 years 11 months ago by Philip.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 23
  • Thank you received: 0
2 years 11 months ago #301667

Hi Phillip,

It worked before the other way round (first credit card and then login). In any case - I tried it now the with first login and then payment (please also check for me) and it is showing the same error.

Here's a screenshot of the plugin settings

Regards,
Sebastian

Attachments:
Last edit: 2 years 11 months ago by Philip.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3381
  • Thank you received: 448
  • MODERATOR
2 years 11 months ago #301676

Hello,

Did you contact your Nedbank payment support, so far and when I analyze your settings and your error message it seems that the error is a response from payment server, invalid merchant references ? Wrong redirection url (Payment Gateway), impossible to know more so far.
Contact Nedbank payment support, we hope this will bring more clue to solve your issue.

Regards

Last edit: 2 years 11 months ago by Philip.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.105 seconds
Powered by Kunena Forum