United States Postal Service (USPS) Module

  • Posts: 49
  • Thank you received: 2
7 years 8 months ago #70425

I'm looking to add this to my system, but a basic question I have is this: Does this plugin support "flat rate" shipping? If so, what settings are required?

Thanks,
Kurt

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69940
  • Thank you received: 10476
  • MODERATOR
7 years 8 months ago #70536

Flat rates can be done with the manual shipping methods plugin.

The following user(s) said Thank You: Cyngen

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 131
  • Thank you received: 3
  • Hikashop Business
7 years 8 months ago #70809

I am having an odd issue with the USPS shipping plugin. I only have one shipping method published, Priority Mail, and it is properly fetching shipping rates. However, during checkout, if I change the address that the order is being shipped to, the shipping rate is updated as it should be, but the shipping fee in the cart at the bottom of the checkout page does not update. It still shows the old rate. If I add in other shipping options, parcel post and express mail, I can switch to one of those from priority mail and the shipping fee at the bottom of the page is updated. If I then switch back to priority mail, the correct fee appears at the bottom.

The shipping fee is just not updating when the address is changed.

Has anyone else seen this? Anyone have a work around for this?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69940
  • Thank you received: 10476
  • MODERATOR
7 years 8 months ago #70917

I don't remember seeing that.
Do you have the latest version of HikaShop ?
How did you configure your checkout workflow and other options of the checkout in the configuration ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 131
  • Thank you received: 3
  • Hikashop Business
7 years 8 months ago #70923

I have HikaShop 1.6.0.
I have attached a screen shot of the Checkout configuration page.
Let me know if you have any thoughts on this.
Thanks.

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69940
  • Thank you received: 10476
  • MODERATOR
7 years 8 months ago #71277

Could you try to add the line:
$app->setUserState( HIKASHOP_COMPONENT.'.shipping_data','' );
before the line:
$app->setUserState( HIKASHOP_COMPONENT.'.shipping_method','' );

in the file components/com_hikashop/controllers/address.php and try again ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 131
  • Thank you received: 3
  • Hikashop Business
7 years 8 months ago #71455

I just added that line, and tested again. Same problem. The shipping in the shopping cart at the bottom page still doesn't update when the shipping rate changes on a change of address.
Any other thoughts?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69940
  • Thank you received: 10476
  • MODERATOR
7 years 8 months ago #71709

Hi,

I just tried on your website with the access that you had given us and it's working fine. I changed my address from the USA to France, the USPS rates changed and the shipping fee in the cart changed too at the same time.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 131
  • Thank you received: 3
  • Hikashop Business
7 years 8 months ago #72758

Sorry for the delay in getting back to you on this. I was offline while some construction happened here.

This is a different website. It is not fully online yet. You can see it here though: www.kcmaxsonwoodturning.com/website/

If you add an item to the cart, and ensure you have two addresses, you will see that when you switch between them the shipping fee in the cart doesn't update, but the fee in shipping section updates.

Let me know your thoughts when you can. I am willing to try anything at this point.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69940
  • Thank you received: 10476
  • MODERATOR
7 years 8 months ago #73113

I just tried and it's working too.

Please try with my account test_hikashop/test_hikashop
There are two addresses. When you switch from one to another the shipping fee changes on both the shipping selection area and in the cart.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 131
  • Thank you received: 3
  • Hikashop Business
7 years 8 months ago #73122

Very interesting. I logged in and tested it like you asked and you are right it is working fine with that account and those addresses. I logged back in with my test account and tried again, and I had the same issue. So I logged out, cleared the cache and cookies, logged back in again, and had the same issue.

I realized that your test and my test had one difference. Your test has an address in the US and one in France. I actually haven't tested addresses outside of the US as his customers likely won't be. Regardless, I added an address in France and re-ran the test. It worked, when I switched between the address in France and either of the addresses in the US. It does not work however if you switch between two addresses in the US.

Can you try that test, and see if you can see the same behavior?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69940
  • Thank you received: 10476
  • MODERATOR
7 years 8 months ago #73404

Ok, I think I understand the problem.

Can you try to add the code:
$app->setUserState( HIKASHOP_COMPONENT.'.shipping_data',$m);

after the line:
if($m->shipping_id==$id && $m->shipping_type==$method){

in the file components/com_hikashop/controllers/checkout.php and see if that helps with two addresses in the USA ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 131
  • Thank you received: 3
  • Hikashop Business
7 years 8 months ago #73481

That fixed it. It works perfectly now.
Thank you!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0
7 years 7 months ago #76284

Hi Nicolas~

I’m so glad I found this! I have installed the USPS plugin, but am having some problems. When I try to test from the front end, I keep getting “no shipping method found” after I add a product to the shopping cart. My joomla is 2.5 and hikashop is up to date (essential edition). My three test products have weights configures. I have email USPS to move to production server and have heard back that they have. This is what I got from them:


“Your profile has been updated to allow you access to the Production Server.

1. The Production Server URL is: production.shippingapis.com . For APIs calling the secure server, the URL is secure.shippingapis.com .
2. There is a line of code that refers to "shippingapitest.dll". You'll need to remove the word "test".

If you are using third party software and need assistance, please contact the vendor of the software. They should be able to assist you in obtaining live information using our APIs.”


Do I need to change the line of code, and if so how do I do that. I’m still new to joomla, and am leaning as I go. Oddly enough the guy from USPS is names Nicolas as well. Thanks for any advice you may have!

~Lynda

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69940
  • Thank you received: 10476
  • MODERATOR
7 years 7 months ago #76438

Hi,

I don't think that you need to change anything in the code of the plugin as this is already like that in it.

However, that error means that the shipping method/the products are not configured properly.

Make sure that you set dimensions in your products.
Also you can check that FAQ:
www.hikashop.com/en/support/documentatio...ins-listing.html#faq

If you don't find which option is the culprit, please post a screenshot of the options screen of the usps plugin after graying out the sensitive information.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0
7 years 7 months ago #76780

I've gone through the FAQs, and double checked my product dimensions and weights. I did add the manual shipping option, set for pick up? I only want to use USPS Priority Mail, and pickup for locals. Still no shipping option. I've attached the screenshot of the USPS plugin page. I know I must be missing something...

~Lynda

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 24214
  • Thank you received: 3743
  • MODERATOR
7 years 7 months ago #77051

Hi,

USPS check the shipping_address of the order and the "Priority mail" just display when

$order->shipping_address_full->shipping_address->address_country->zone_code_2 == 'US'
Otherwise, it ask for "International" option.

Can you please check it ?

Regards,


Jerome - Obsidev.com
HikaMarket & HikaSerial developer / HikaShop core dev team.

Also helping the HikaShop support team when having some time or couldn't sleep.
By the way, do not send me private message, use the "contact us" form instead.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0
7 years 7 months ago #77105

I'm sorry, how do I check that?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 24214
  • Thank you received: 3743
  • MODERATOR
7 years 7 months ago #77108

Hi,

Check that your shipping address in a US address.
Check if the country is the right "United States" country.

Regards,


Jerome - Obsidev.com
HikaMarket & HikaSerial developer / HikaShop core dev team.

Also helping the HikaShop support team when having some time or couldn't sleep.
By the way, do not send me private message, use the "contact us" form instead.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0
7 years 7 months ago #77123

OK. Where would you like me to check that (and please be specific, I am brand new to hikashop and fairly new to joomla).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.108 seconds
Powered by Kunena Forum